Zoek & boek direct je vakantie

Terug naar overzicht

Een snufje cultuur

De omgeving van het vakantiepark is rijk aan cultuur. Waar je ook gaat, overal zit een mooie of indrukwekkende geschiedenis achter. Van historische hunebedden tot eeuwenoude dorpjes. De leukste bezienswaardigheden in de omgeving zetten wij met plezier voor je op een rij, want dit moet je gezien hebben. 

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork

Het indrukwekkende Kamp Westerbork is echt een bezoek waard. Leer alles over de geschiedenis van het kamp en bezoek de plek waar de levens van honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Romana in herinnering worden gehouden.
Shakespeare Theater Diever

Shakespeare Theater Diever

Het Shakespeare Theater in Diever is een unieke ervaring. Tussen de bomen, in de buitenlucht, beleef je de mooiste voorstellingen van Shakespeare. Een bezoek aan dit openlucht theater is een must voor kust- en cultuurliefhebbers.
IJstijden, mammoeten en hunebedden

IJstijden, mammoeten en hunebedden

UNESCO Geopark de Hondsrug is ontstaan in de ijstijd. Loop op dezelfde plek waar ooit mammoeten gelopen hebben! Je vindt hier indrukwekkende hunebedden, prachtige natuur en bijzondere overblijfselen uit de geschiedenis zoals het Meisje van Yde.
Orvelte

Orvelte

Ontdek het authentieke Orvelte. Hét 'oerdorp' van Drenthe, want het dorp was er al in 1362! Dit monumentendorp heeft tegenwoordig de status beschermd dorpsgezicht. Loop langs oude boerderijen en duik de prachtige omliggende natuur in.
Van Gogh Huis

Van Gogh Huis

Altijd al het huis willen bezoeken waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt? In Veenoord krijg je deze unieke kans. Je krijgt een inkijkje in het leven van deze beroemde schilder. Het bed staat er nog en zijn verfpallet en tekendoos liggen nog klaar voor gebruik.
Drents Museum

Drents Museum

Het Drents Museum, gevestigd in een oud klooster, staat bekend om zijn kunst uit 1885-1935. Voor echte kunstliefhebbers en geïnteresseerden die meer willen leren over de Drentse geschiedenis. Bezoek een van de prachtige tentoonstellingen.
Nationaal Gevangenismuseum

Nationaal Gevangenismuseum

Bezoek het Gevangenismuseum in Veenhuizen en bekijk de geschiedenis van misdaad en straf. Ontdek hoe gevangenen vroeger gestraft werden hoe dit door de jaren heen is veranderd. Een indrukwekkende plek waarbij je een uniek inkijkje krijgt in de gevangenis van vroeger.
Hunebedcentrum Borger

Hunebedcentrum Borger

Op steenworp afstand van het grootste Hunebed van Nederland vind je het Hunebedcentrum in Borger. Bezoek de tentoonstellingen en leer meer over deze indrukwekkende grafmonumenten. Je maakt kennis met de hunebedbouwers en reist terug in de tijd en beleeft 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe.
Stedelijk Museum Coevorden

Stedelijk Museum Coevorden

Het Stedelijk Museum Coevorden neemt je mee in de ontzettend boeiende geschiedenis van deze stad. Ontdek hoe oorlog, vernietiging en de strijd om macht ooit een enorme rol heeft gespeeld in de geschiedenis van deze Drentse stad. Het museum heeft een vaste collectie, verschillende tentoonstellingen en organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen.
Drents Archief

Drents Archief

Duik in het historische archief van Drenthe! Ze organiseren verschillende tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen in workshops. De presentatie van het Drents archief maakt deze plek is ontzettend interessant en leerzaam.