Zoek & boek direct je vakantie

Terug naar overzicht

De natuur in...

Wow wat is het hier mooi! Drenthe is rijk aan natuur en biedt je de mogelijkheid om elke dag weer wat nieuws te ontdekken. Geen dag is hetzelfde!

Fietsen

Huur een fiets of neem je eigen fiets mee voor een prachtige fietstocht. Je ontdekt de mooiste plekken waar je met de auto niet kunt komen. Je kijkt je ogen uit! Er zijn veel fietsroutes uitgestippeld die je door de prachtige natuur leiden. Op zoek naar meer actie? Stap dan op je mountainbike en ga eropuit!

Wandelen

Trek de wandelschoenen aan en maak één van de eindeloze wandeltochten. Wist je dat je uren kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen? Door de prachtige natuur, langs culturele bezienswaardigheden of door pittoreske dorpjes. Kies je favoriete wandelroute en ontdek het ook.

Diever ommetjes

Diever ommetjes

Geniet van een korte wandeling (4.5 km) door een bosrijke omgeving. Landgoed ’t Wildryck is de startplaats van ommetje King Lear. Je loopt over smalle paden van Nationaal park Drents Friese Wold waar tevens Landgoed ’t Wildryck zich bevindt! Misschien maak je wel kennis met één van de bosbewoners zoals de eekhoorn, vos of hert!  Bij terugkomst kun je heerlijk genieten van een lunch, diner of gewoon van een drankje en hapje in Gasterij ’t Wildryck! In de omgeving kun je nog meer ommetjes maken.. heerlijk genieten van de natuur rondom 't Wildryck en esdorp Diever! 

Nationaal park Drents-Friese Wold

Nationaal park Drents-Friese Wold

Een van de grootste natuurgebieden in Nederland is gelegen in Zuidwest Drenthe. Met 6000 hectare bos, heide, stuifzand en grasland beleef je schitterende wandel- en fietstochten. Verken het prachtige gebied zelf of neem deel aan een van de georganiseerde activiteiten.
Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld

Een bijzonder natuurgebied, want dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Eindeloze wandel- en fietspaden leiden je langs heidevelden, plassen, vennetjes, bos, stuifzand en eeuwenoude esdorpen.
Doldersummerveld

Doldersummerveld

Wandel of fiets over een van de paden langs natte heidevelden en voormalig stuifzandgebieden. Door het hoogteverschil kan je hier prachtige tochten maken. Neem daarnaast een kijkje bij de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht over Doldersummerveld.
Nationaal park Drentsche Aa

Nationaal park Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een eeuwenoud natuurgebied in het noorden van Drenthe. In dit gebied vind je de meeste prehistorische monumenten van Nederland bij elkaar. Je fietst of wandelt als het ware door de geschiedenis wanneer je een tocht door dit schitterende park maakt.
De Hondsrug Unesco Global Geopark

De Hondsrug Unesco Global Geopark

Dit unieke natuurgebied werd in de ijstijd gevormd. Er zijn dan ook nog vele sporen uit de geschiedenis te vinden. Wandel of fiets door dit prachtige stukje natuur en kom eeuwenoude hunebedden, droogdalen, authentieke dorpen en karrensporen tegen.