Zoek & boek direct je vakantie

Terug naar overzicht

De natuur in...

Wow wat is het hier mooi! Drenthe is rijk aan natuur en biedt je de mogelijkheid om elke dag weer wat nieuws te ontdekken. Geen dag is hetzelfde!

Fietsen

Huur een fiets of neem je eigen fiets mee voor een prachtige fietstocht. Je ontdekt de mooiste plekken waar je met de auto niet kunt komen. Je kijkt je ogen uit! Er zijn veel fietsroutes uitgestippeld die je door de prachtige natuur leiden. Op zoek naar meer actie? Stap dan op je mountainbike en ga eropuit!

Wandelen

Trek de wandelschoenen aan en maak één van de eindeloze wandeltochten. Wist je dat je uren kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen? Door de prachtige natuur, langs culturele bezienswaardigheden of door pittoreske dorpjes. Kies je favoriete wandelroute en ontdek het ook.

Nationaal park Drentsche Aa

Nationaal park Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een eeuwenoud natuurgebied in het noorden van Drenthe. In dit gebied vind je de meeste prehistorische monumenten van Nederland bij elkaar. Je fietst of wandelt als het ware door de geschiedenis wanneer je een tocht door dit schitterende park maakt.
Doldersummerveld

Doldersummerveld

Wandel of fiets over een van de paden langs natte heidevelden en voormalig stuifzandgebieden. Door het hoogteverschil kan je hier prachtige tochten maken. Neem daarnaast een kijkje bij de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht over Doldersummerveld.
Amelterbos

Amelterbos

Het Amelterbos is leuk om eens doorheen te wandelen of te fietsen in combinatie met een bezoek aan de hoofdstad van Drenthe. Dit 63 hectare grote bos ligt namelijk op de rand van Assen. Ook leuk om met kinderen te bezoeken, want in het bos bevindt zich kinderboerderij van Assen-Oost.
Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld

Een bijzonder natuurgebied, want dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Eindeloze wandel- en fietspaden leiden je langs heidevelden, plassen, vennetjes, bos, stuifzand en eeuwenoude esdorpen.
Nationaal park Drents-Friese Wold

Nationaal park Drents-Friese Wold

Een van de grootste natuurgebieden in Nederland is gelegen in Zuidwest Drenthe. Met 6000 hectare bos, heide, stuifzand en grasland beleef je schitterende wandel- en fietstochten. Verken het prachtige gebied zelf of neem deel aan een van de georganiseerde activiteiten.
De Hondsrug Unesco Global Geopark

De Hondsrug Unesco Global Geopark

Dit unieke natuurgebied werd in de ijstijd gevormd. Er zijn dan ook nog vele sporen uit de geschiedenis te vinden. Wandel of fiets door dit prachtige stukje natuur en kom eeuwenoude hunebedden, droogdalen, authentieke dorpen en karrensporen tegen.