Zoek & boek direct je vakantie

Terug naar overzicht
27 september 2023 - 't Wildryck

8 Tips voor jouw herfstvakantie in Drenthe!

In de herfstvakantie is er heel veel leuks te beleven rondom Diever. Van vallende bladeren tot gezellige binnenactiviteiten!  Laat je inspireren om je herfstvakantie in en rond Diever tot een onvergetelijke ervaring te maken voor het hele gezin.

  • Wandeling in het Drents-Friese Wold: Geniet van de prachtige herfstkleuren tijdens een wandeling in het Drents-Friese Wold. Er zijn verschillende gemarkeerde paden die je kunt volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Bij de receptie hebben wij verschillende wandelkaarten.
  • Bezoek aan het Shakespearetheater: Als je van cultuur houdt, kun je het Shakespearetheater in Diever bezoeken. Hoewel er in de herfst misschien geen voorstellingen zijn, kun je het historische theater en de omliggende tuinen verkennen.
  • Fietsen in de omgeving: De regio rond Diever is ideaal om per fiets te verkennen. Huur een fiets en verken de schilderachtige wegen en fietspaden die door de herfstbossen slingeren. Wij hebben ook fietskaarten beschikbaar.
  • Herfstpicknick: Pak een picknickmand in met lekkere herfsttraktaties en ga naar een van de parken of natuurgebieden in de omgeving van Diever. Geniet van een ontspannen maaltijd te midden van de herfstpracht.
  • Bezoek aan een kinderboerderij: Kinderen zullen genieten van een bezoek aan een lokale kinderboerderij, zoals de Vlindertuin in Havelte. Ze kunnen dieren voeren en interactie hebben met geiten, konijnen en andere boerderijdieren.
  • Kabouterpad: In de herfstvakantie kunnen kinderen genieten van een kabouterwandeling in de bossen rond Diever. Er zijn vaak speciale kabouterpaden met leuke opdrachten en aanwijzingen om kleine kabouters te vinden.
  • Musea bezoeken: Als het weer niet meewerkt, kun je overwegen om een van de musea in de buurt te bezoeken, zoals het Drents Museum in Assen of het Museum De Koloniehof in Frederiksoord.
  • Paddenstoelen zoeken: De herfst is het seizoen van paddenstoelen. Ga op zoek naar verschillende soorten paddenstoelen in de bossen rond Diever. Zorg er wel voor dat je alleen observeert en ze niet plukt, tenzij je zeker weet dat ze eetbaar zijn.